ACTIVITEITEN

van de Vereniging Vrienden van Slovenië

De Vereniging Vrienden van Slovenië heeft twee opdrachten: zorgen voor de bekendheid en kennis over Slovenië, Slovenen en de Sloveense cultuur in Nederland én verbinden van iedereen die in het Koninkrijk der Nederlanden woont en een band met Slovenië heeft. Wij doen ons best in het verbinden van verschillende groepen landgenoten, wij zijn trots op onze eenheid en benadrukken alles wat ons verbindt. Onze activiteiten zijn onder andere:

Sloveense culturele dag
In het begin van het jaar vieren we de “Prešernov dan” met een presentatie van de Sloveense cultuur. Alle kunstenaars die iets doen wat met Sloveense cultuur te maken heeft zijn welkom voor samenwerking – Slovenen uit Nederland en Nederlanders.

Sloveense BBQ
Voor de zomer organiseren we een Sloveense BBQ in Breukelen, waar iedereen welkom is met hun families en partners. In de relaxte atmosfeer wordt er met lekker Sloveens eten en drankjes in de handen tussen bezoekers van verschillende leeftijden gekletst over het leven in Nederland.

Kookworkshop op zijn Sloveens
In november is er een kookworkshop in Den Haag. Onder leiding van ervaren huisvrouwen en thuiskoks wordt er typisch Sloveens eten gemaakt.

Lipa en Lipov list
Enkele keren in het jaar publiceren wij onze krant Lipa. Die is vol van interessante (levens)verhalen, reistips, kook recepten, evenementen verslagen, enz. Daarnaast publiceren wij ook Lipov list – korte nieuwsbrief met actueel nieuws.

Slovenen in Nederland hebben ook verschillende groepen op Facebook. In die groepen worden ook kleinere evenementen door heel Nederland georganiseerd.

Al onze evenementen zijn op onze agenda te bekijken.