ACTIVITEITEN

van de Vereniging Vrienden van Slovenië

Vereniging Vrienden van Slovenië heeft twee opdrachten: zorgen voor de bekenheid, kennis en wetenschap over Slovenië, Slovenen en Sloveense cultuur in Nederland én verbinden van iedereen die in het Koninkrijk der Nederlanden woont en heeft welke dan ook soort van link met Slovenië. Wij doen ons best in verbinden van verschillende groepen landgenoten, wij zijn trots op ons eenheid en benadrukken alles wat ons verbindt. Onze activiteiten zijn onder anderen:

Sloveense culturele dag
In het begin van het jaar vieren we de “Prešernov dan” met een presentatie van de Sloveense cultuur. Alle kunstenaars die doen iets wat met Sloveense cultuur te maken heeft zijn welkom voor samenwerking – Slovenen uit Nederland en Nederlanders.

Sloveense BBQ
Voor de zomer organiseren we een Sloveense BBQ in Utrecht, waar iedereen is welkom met hun families en partners. In de relaxte atmosfeer wordt er met lekker Sloveens eten en dranken in de handen tussen bezoekers van verschillende leeftijden gekletst over het leven in Nederland.

Kookworkshop op zijn Sloveens
In november is er een kookworkshop in Den Haag. Onder leiding van ervarene huisvrouwen en thuiskoks word er typische Slovense eten gemaakt.

Lipa
Enkele keren in het jaar publiceren wij ons krant Lipa. Die is vol van interessante (levens)verhalen, reistips, kook recepten, evenementen verslagen, enz. Daarnaast publiceren wij ook Lipov list – korte list met actuele nieuws.

Slovenen in Nederland hebben ook verschillende groepen op Facebook. In die groepen worden ook kleinere evenementen door heel Nederland georganiseerd.

Alle onze evenementen zijn op onze agenda te bekijken.